Постоянните атаки срещу училищата в Украйна водят до това, че само

...
Постоянните атаки срещу училищата в Украйна водят до това, че само
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Само една трета от децата в Украйна посещават редовно училище

Постоянните офанзиви против учебните заведения в Украйна водят до това, че само една трета от украинските деца в учебна възраст се образоват постоянно, като доста възпитаници изостават от учебната стратегия, се споделя в изказване на УНИЦЕФ.

Сред украинските деца, пристигнали като бежанци в седем страни, повече от половината не посещават локални учебни заведения, показва Детският фонд на Организация на обединените нации. Това се дължи на езиковата преграда и неналичието тук-там, се споделя в известието.

Руската инвазия стартира незабавно след края на пандемията от Covid-19, по време на която доста украински учебни заведения работиха отдалечено за дълги интервали от време. Заради войната тази процедура трябваше да продължи.

" Това докара до обстоятелството, че децата в Украйна освен не реализират университетски триумфи, само че също така изпитват усложнения да запазят наученото от времето, когато учебните заведения действаха изцяло ", сподели районният шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия Реджина Де Доминичис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР